Tri najvažnija kriterijuma za odbari tuš kabine

Bilo da je reč o opremanju novog prostora ili renoviranju starog, izbori koje pravimo utiču na naš svakodnevni život. Zato oni i jesu tako važni i retko ko donosi ishitrene odluke. 

Kada je u pitanju jedna od najkorišćenjih prostorija u kući, a to je kupatilo, onda stvari koje biramo zaista moraju imati dobre karakteristike. 

Svakodnevna upotreba, te njihova neizostavna uloga koju imaju u životima ljudi čini da greške ne smeju postojati. A najvažniji element na koji treba staviti akcenat je svakako tuš kabina. 

Savete za odabir idealnog modela koji prostorno i dizajnom odgovara prilikama i potrebama domaćinstva možete pronaći u nastavku teksta. 

Veličina i oblik određene su prostornim mogućnostima

Iako su kade nekada krasile većinu domova, njihovo mesto godinama unazad zauzimaju tuš kabine zbog svoje praktičnosti i lake ugradnje. Njihova masovna upotreba započela je u drugoj polovini 20. veka i od tada beleže kontinuiranu potražnju i rast prodaje. 

U odnosu na taj period, danas su nam dostupni brojni različiti modeli tuš kabine koje se razlikuju po velični, obliku, staklu, boji, izgledu odnosno dizajnu…

Veličina kupatilskog prostora direktno utiče na izbor, a od njega zavisi i oblik koji je moguće montirati na zadatom mestu. Razlikuju se pravougaoni, kvadrati i poluovalni (polukružni) modeli. 

Isto tako možemo ih razlikovati u odnosu na vrstu otvaranja koje može biti fiksno, klizno oko ose ili harmonika otvaranje. A mogu se razlikovati i u odnosu na tip stakla koje može biti providno/prozirno ili mat, te tamnijih nijansi. 

Krajnji izbor zavisi od prostornih mogućnosti, ali i nekih drugih faktora. 

Odnos kvaliteta i cene tuš kabine

Poznato je da je najbolja kupovina ona koju karakteriše dobar odnos cene i kvaliteta kupljenog proizvoda, a koji ujedno omogućava maksimalno, sigurno i adekvatno korišćenje. To je i ovde slučaj. 

Jasno je da kada je u pitanju izbor tuš kabine cena može biti jedan od presudnih faktora, ali samo u kombinaciji sa ostalim kriterijumima. A na njenu visinu utiču brojni faktori. 

Cenu u ovom slučaju formira oblik (jednostavni ili moderni, hidromasažni, walk in i slično), zatim dubina i širina, debljina stakla, brend kao i dodatne karakteristike odnosno prateća oprema. 

Osim toga od cene će zavisiti i način održavanja, što je takođe jedna od bitnih stavki o kojoj treba misliti unapred. 

Treba napomenuti da određeni modeli mogu biti napravljeni i po meri kupaca. 

Funkcionalnost u kombinaciji sa ličnim željama i potrebama

Osim svega napred navedenog treba voditi računa i o tome šta su vaše potrebe ili potrebe vaše porodice, kao i da li imate neke specijalne želje i ideje. Ipak, vi ćete svakodnevno koristiti sve što kupujete za svoj dom, pa je važno da to nešto bude vama korisno i dobro. 

U vezi sa tim ne treba zanemariti ni funkcionalnost koja je sa druge strane u direktnoj vezi i sa dimenzijama, modelom i ostalim karakteristikama. Kupanje treba da bude udobno, komforno i prijatno, a uz tuš kabine ono omogućava i trošenje manje količine vode. 

Zbog svih svojih prednosti i karakteristika tuš kabine predstavljaju i nastavljaju da budu prvi i pravi izbor, kako u manjim tako i u većim prostorima.