Odaberite savršene elemente za najlepše uređeno kupatilo

Uređenje kupatila je jedan od najvažnijih poslova u svakom prostoru jer ono mora da sadrži sve elemente, a da se pri tome ne naruši estetika i nužna funkcionalnost.

Važan je odabir sanitarije, ali i njihovo kombinovanje za najbolje rezultate u opremanju i odličan rezultat svaki put. Zato pratite naše savete i greški neće biti.

Budite originalni – uređenje kupatila započnite sa odabirom tuš kade!

Jedan od najvažnijih elemenata u kupatilu jeste prostor za kupanje, ali se malo vodi računa o samom dizajnu ovog segmenta pa se on najčešće uklapa uz druge elemente i nikada se ne započinje upravo od ovog modela. Mi vam predlažemo drugačije.

Tuš kade 2023.godine imaju jedinstvene osobine, oblik, boje, mogućnosti pa su deo fantastičnog i dizajnerski uređenog kupatila prema minimalističkim kriterijumima kao vodećeg trenda za opremanje prostora.

Pored dubokih tuš kada, sada su u trendu niski, podni modeli koji vizuelno oslobađaju prostor i čine kupatilo vizuelno većim iako se dimenzije nisu menjale. I boje su inovativne, sive, grafitne, crne, bele, sa uskim ili klasičnim slivnicima

Što je još važnije, ove savremene tuš kade se mogu uklopiti i uz tuš-kabine, ali i paravane, tuš-stene. Svaka zamisao se može realizovati, a svako tuširanje učiniti još lepšim i ugodnijim.

Birajte ostale sanitarije u skladu sa prostorom za tuširanje

Ako ste izabrali neku od modernih tuš kada, sledi odabir i modernog umivaonika. Boja ne mora da bude ista, ali je poželjno. Ipak, držite se forme i istog oblika pa tako, ako je tuš kabina polukružna, onda i neka lavabo bude takvih linija, a i wc šolja bi trebalo da bude usklađena sa kompletnim uređenjem kupatila.

Pojedinačno modeli ne izgledaju privlačno, ali u prostoru hoće činiti jednu harmoniju i učiniti da prostor zablista.

Kakav nameštaj za kupatilo treba odabrati?

Najbolje je sačekati dok se postave sanitarije i onda odlučiti o vrsti nameštaja. Svakako dolazi u obzir ormarić sa lavaboom i model sa ogledalom iznad lavaboa

Ako bude mesta za police, vertikale ili ormare, treba ih postaviti i kreiraće se odlično okruženje, popunjeno na pravi način, a opet tako da ne izgleda pretrpano i nezanimljivo.

Umerenost je ključna, a svaki dodatni element za odlaganje će učiniti dosta toga u pogledu pravilnog odlaganja svega što je višak u prostoru.

Lepota je u detaljima

Dajte svom kupatilu posebnu notu uz zanimljive dodatke kakvi su držači za peškire i držači pribora za higijenu, razmislite o usponskoj tuš bateriji i elegantnim slavinama.

Kupatilski nameštaj ne mora biti klasičan pa izaberite zanimljiv oblik, boju ili neobične okove pa će vrhunsko uređenje doći do izražaja.

U osnovi svakog dobrog uređenja se nalazi plan. Zato, pre bilo kakve odluke  premerite svoje kupatilo, osmislite koncept i posetite prodavnicu kupatilske opreme.

Na licu mesta uporedite izgled nekoliko modela, koliko se uklapaju i da li se slažu sa bojom pločica koja je postavljena. Tek onda sledi kupovina sanitarija i njihovo postavljanje.

Odmah odaberite i najlepše komade nameštaja i čitav posao će biti olakšan, a detaljima dajte završni pečat novom ruhu vašeg kupatila. Sigurno je da ovako greške neće biti, a kupatilo će biti uređeno kao da je posao radio profesionalni dizajner sa svojim timom.