Kakav je noćni život u Beogradu?

Beograd je grad koji vas može opčiniti u svako doba. Mnogi turisti ostaju zadivljeni izgledom grada, arhitekturom, ljudima. Pošto Beograd ima bogato kulturno nasleđe, ovaj grad će biti zanimljiv i ljubiteljima istorije. Estetika grada, koja svedoči o susretu zapadne i istočne kulture, oduševiće sve posetioce.

Turisti, ali i sami stanovnici Beograda vole da posećuju razne događaje, koji se dešavaju u ovom gradu. Ako obratite pažnju na dnevnu gužvu i dnevne gogađaje, zamislite kakav spektakl možete očekivati od noćnog života u Beogradu.

Brojni klubovi, kafane, splavovi, kafići i restorani su ono što Beogradu daje karakteristiku mesta dobrog noćnog provoda. Kako postoje različiti tipovi mesta za noćni život, sa različitim sadržajima, svako može izabrati ono što mu najviše odgovara. 

Noćni život Beograda za ljubitelje klupske muzike

Ako volite da izlazite na mesta na kojima možete čuti urbanu muziku, Beograd nudi mnogo rešanja za to. Postoje brojni klubovi i splavovi, u kojima se puštaju najaktuelniji hitovi različitih žanrova. Možete iskusiti poseban provod, uživajući u gradskoj buci, uz strane i domaće hitove, do ranih jutarnjih časova. Splav Lasta je smešten na jednom od najlepših mesta na samoj obali Save, idealna lokacija za najbolji provod koji pomera granice.

Nije bitno da li slušate elektro muziku, hip-hop, folk, pop ili rok i metal. Za svakog postoji nekoliko kvalitetnih mesta, na kojima se može uživati u noćnom provodu. Birajte klub ili splav u skladu sa time šta najviše volite da slušate. Atmosfera će vas potpuno obuzeti, da ćete želeti da žurka traje zauvek.

Istražite beogradsku andergraund scenu

Dosadila vam je klupska muzika i željni ste za nekim alternativnim rešenjima. Ne brinite, noćni život Beograda poznat je i po mestima na kojima sviraju alternativni bendovi. Zato je pravo vreme da se opustite i uživate u istraživanju beogradske andergraund scene.

Postoje mnogi klubovi, koji pružaju visok nivo zabave ljubiteljima andergraund zvuka. Uz impresivan enterijer i dobru muziku, uživajte u provodu celu noć.

Pored raznih zatvorenih lokala, moglo bi se reći da je i Ada Ciganlija baš takvo mesto. Naročito tokom letnjih dana, na ovom rečnom ostrvu se organizuju brojne žurke pod vedrim nebom. Ako ste u potrazi za pravom letnjom žurkom, svratite na Adu. Uz dobru muziku, savršenu atmosferu i ukusna pića, uživajte sa svojim prijateljima tokom celog leta.

Boemski život u Beogradu

Verovatno će se svako složiti da je Beograd prepoznatljiv i po svojim kafanama. Za one koji vode boemski način života, kafana je pravo mesto za dobar noćni provod. 

Beogradski kafanski ambijent svedoči o emotivnoj strani žitelja i posetilaca ovog grada. Bio je inspiracija mnogim piscima, pesnicima i glumcima u njihovom umetničkom stvaranju. 

Kafana vam pruža priliku da probate tradicionalna domaća jela i pića. Pored toga, kada krene muzika, u kafani možete da se veselite, ali i da tugujete. Domaća atmosfera, emotivan trenutak i poznati hitovi narodnih pesama razgaliće svakog, pa i slučajnog prolaznika.

U koji god deo Beograda da zađete, naći će se bar jedan lokal u kojem je dobar noćni provod zagarantovan. Pošto svako ima različit ukus, kako u pogledu muzike, tako i u izboru ambijenta, ovaj grad ima rešenje za sve. Svako može dobro da se provede u Beogradu, bez obzira na to koja vrsta provoda mu najviše odgovara.